Workshop človek moderný

V našej firme sa dlhodobo snažíme dbať o zdravie našich zamestnancov. Sme si vedomí, že zdravý, efektívny a spokojný zamestnanec je pre firmu najdôležitejším faktorom úspechu. Preto sme už viackrát zorganizovali rôzne akcie a podujatia, zamerané na duševné a fyzické zdravie, ako i na správne fungovanie tela.

Tieto aktivity podporujú rôzne benefity a workshopy, pri ktorých sa zamestnanci dozvedajú viac o rôznych parametroch svojho fyzického i duševného stavu a vo väčšine prípadov dostanú i cenné rady a odporúčania, ako si zlepšiť svoje zdravie.

Prednedávnom sme realizovali ďalší zo série vyššie spomínaných workshopov. Tentokrát sa konal pod gesciou  Jakuba Kmeťka, profesionálneho fyzioterapeuta. Workshop sa, pod názvom „Človek moderný“,  zameral na problematiku  správneho a zdravého držania tela v pracovnom prostredí. Jakub priniesol inovatívny pohľad na zlepšenie sedenia, pohybu a dynamiky na našich pracoviskách. S jednoduchými, avšak komplexnými a pravidelnými cvikmi poukazoval na celkové zlepšenie držania tela a zmiernenie bolestí v spojitosti s pracovným zaťažením jednotlivých pracovníkov.

„Navnímať ľudí v ich prirodzenom pracovnom prostredí, je jedinečná príležitosť pre fyzioterapeuta pochopiť ich bolesti a vysvetliť ako ich riešiť. Úlohou tohto workshopu je individuálne poradiť ľudom ako efektívnejšie sedieť pri ich práci a nájsť ďalšie alternatívy, ako je napr. státie, prípadne cvičenie priamo v kancelárií.“ Zhodnotil workshop Jakub Kmeťko. Naši zamestnanci takúto formu nového pohľadu nielen privítali, ale mohli si ju aj hneď aj interaktívne odskúšať spolu s Jakubom. Čo potvrdil aj náš zamestnanec Michal Ondrek „Som rád, že nám Kubo ukázal ako telo môže fungovať, ako funguje lepšie a ako sa správne hýbať.“

Pevne veríme, že aj takéto akcie pomôžu našim zamestnancom uvedomiť si dôležitosť správneho sedenia, či státia pri práci, čo im môže výrazne pomôcť  minimalizovať bolesti a maximalizovať  vlastné pohodlie na pracovisku.